hovtramp

häst och hundliv

"Varmblodstravare är inga riktiga hästar..."

Kategori: Läsvärt !

Nu i veckan fick jag höra när jag var på min Apu-plats att min häst inte är en riktig häst... Dessa ord kom i och för sig från en väldigt liten mun men det sved i hjärtat i alla fall.

                                                       "Varmblod är inga riktiga hästar"
 
nejhe? Så varje dag åker jag ut till min låtsas häst och mockar hennes låtsas bajs...?
 Jag tycker att min häst är en riktig häst, jag älskar henne för den hon är och det vi kan göra tillsammans. Jag vet att vi aldrig kommer kunna göra riktigt inverklade saker och att det tar mer tid att få henne att orka göra samma saker som en "vanlig häst". Men eftersom att jag är medveten om detta så blir jag inte heller besviken på henne ifall hon misslyckas, jag vet att hon inte kommer ge upp förrens hon klarar det. Varmblodstravare är, anser jag, en väldigt ärlig och stark ras. Även fast det är svårt, de inte förstår eller att styrkan inte räcker till så försöker det med hela sitt hjärta att göra sin ryttare/kusk nöjd. Jag skulle aldrig byta bort min häst bara för att alla tycker att jag har fel sorts häst. "Du kommer ju i alla fall aldrig att komma någonstans med din travare" Jag tycker att jag redan har kommit långt med min häst. När jag började rida dressyr på henne på bana så kunde hon bara vingla runt på spåret med huvudet mellan benen och galoppera på böjd spår fanns inte ens på världskartan. Det spelar ingen roll om du håller på med dressyr, hoppning, trav, westen osv, det jag tror och hoppas på är att alla vill utvecklas och bli bättre med sin häst. Vad är det för kamp och hur stolt kan man känna sig om man skaffar en häst och en månad senare är ute på tävlingsbanorna...? Visst, det är säkert många som gör så och fortsätt ni om ni så vill men jag tycker det är konstigt. Hur mycket har man tid har man lagt ner för att få hästen bra? ingenting. Det är någon annan som har gjort allt grovjobb och själv kan man bara glänsa. Jag förstår inte hur det är roligt med hästar då. Jag tycker det är kul och blir stolt när jag och min häst klarar av saker tillsammans för jag vet att det är min förtjänst. Vi växer tillsammans och klarar av det.

Så det jag ville säga var att jag älskar min häst och hon är som vilken häst som helst, bara lite sötare ;)

iih ! ;)

Kategori: allmänt

Snart är APUn klar och då är det bara ett fint härligt höstlov kvar innan man drar tillbaka till rättvik igen :d Och då ska jag få flytta tillbaka diiit (y) Golfbyn med Ankan kommer bli helt okej det :d Ska upp och lämna tillbaka nykeln till per så slipper jag se snuskstugan-persborg nå mer :D Får ont i magen av att bara tänka på stället! Golfbyyn is daaah shit :D  

Jag har egentligen inte så mycket att skriva, mina dagar ser ganska lika ut just nu. Jojustee, jag har färgat håret :d Skulle lägga i ljusa slingor men det sluta med att jag ser vääldigt ljus ut i hela huvudet :o Men det blev helt okej det oxå faktiskt ;) hahah, nu blev ni lite nyfikna vah? Lägger ut en bild snart kanske om jag får lust :d

hejohå ...

Kategori: allmänt

hej allihopa :D
Länge sen !

Har inte orkat skriva något när jag haft Apu för jag går upp gristidigt och är på Sveden till fyra sen åker jag till Kråkan och rider och när jag kommer hem därifrån är klockan runt sju och jag däckar i sängen med en gång :o Jobbigt men sant...Fast det är en himla softisch på min Apu-plats, har börjat lära mig rutinerna ganska bra nu så jag ser inte ut som ett frågetecken hela tiden :d Jag har dessutom en massa roligt med personalen :d Yummy (y) 

jahah, vad ska jag mer berättat som ni har missat ? Jo, i torsdags var Marcus en duktig pojke och klarade körkorten :]]] Det var en massa roligt :) haha, juste och idag när jag och han åkte till stallet så fick han lov att åka in i en poliskontoll och blåsa xD Ni skulle ha sett hur skakis han blev, lite roligt faktiskt :d :d hahaha !

Och idag har min häst varit en massa duktig :D Hon hoppade bana på 80- och 90cm ! 80 gick jätte bra och felfritt :d Två pet på 90 men det gjorde ingenting för jag tycker hon var så dukig som klarade sin andra 90 bana i sitt liv idag :D Men vi lär träna upp stadigheten och styrkan lite för anledningen till att hon river är att det blir vingligt mot hindret och hinner inte riktigt få med sig alla benen. :d Det är inte lätt att heta Kråkan och var 6 små år :d ;)

Bilder och videos kommer in sen :D