hovtramp

häst och hundliv

Attackmygg jagar iväg oss...

Kategori:

Kommer ni ihåg om "översvämnings-myggorna" de skrivit om i tidningarna den senaste tiden? Jag tror att vi fått sådana till sommarbetet. Det är totalt olidligt att vara där och jag tycker så synd om Kråkan och hennes vänner som står i detta eviga surrande dygnet runt. Jag var det bara någon timme idag och var så myggbiten att det såg ut som jag legat och rullat i ett hav av brännässlor...:( Så jag och mamma har bestämt att vi tar hem Kråkan imorgon kväll till stallet så hon får vila ordentligt till tävlingen på torsdag. Tror Kråkan kommer tycka det är en kanon idé! :)
 
Nu ska jag soova så jag orkar upp imorgon. Blir en tidig dag, ska träna lite markarbete på ridbanan på förmiddagen. Höörs! ;)
 
 

Fakta: Klia inte!

  • Myggbett uppstår när kroppen reagerar på myggans saliv. En del personer märker knappt betten, andra får stora, kliande svullnader.
  • Försök i möjligaste mån att inte klia, eftersom det kan förvärra klådan. Om huden går sönder kan bettet bli infekterat.
  • Kallt vatten, is, alsolsprit eller kylbalsam ger lindring. En svag hydrokortisonsalva på bettet kan också lindra.
  • Ska du ut i myggrika trakter kan du förebygga klåda och svullnad med vanlig allergimedicin med antihistaminer.
  • Skräm bort myggen med myggmedel. De påverkar myggens luktsinne och gör dig ointressant för dem.
  • Välj ljusa kläder, inte mörka som drar till sig mygg.
KÄLLA: Vårdguiden

Ny vecka!

Kategori: Gold Dust Queen

Hej!
 
Ny vecka, betyder nya möjligheter!
Denna vecka taggar jag och Kråkan inför hopptävlingen i Bjursås på torsdag. 85 - och 95 cm är klasserna vi är anmälda till. Min otroligt snälla ridlärare ställde upp och hade en hoppträning för bara mig och Kråkan i fredags bara för att vi missade den i helgen pga att jag fick lov att jobba. Så vi förberedde oss så bra vi kunde inför tävlingen. Vi fick hoppa "titt"-hinder med vattenmattor, grind och "mur i plast" som man trär över en bom så liknar hindret en riktig mur. Hindrenas utseende brydde sig Kråkan inte alls i men hon var inte på sitt bästa humör utan slog bakut bra många gånger innan hon lugnade ner sig. Men hon var snäll och hoppade trotts sitt humör!
 
Nu ska jag åka ut till sommarbetet och ta hand om min lilla flicka och se till så hon inte blir uppkäkad av alla dessa mördarmyggor som har kommit efter sommarens blöta väder. På schemat idag så står det trickträning och släpper henne kanske en stund på ridbanan efteråt så hon får springa av sig lite. :)
 
Har just precis anmält oss till en dressyrtävling i slutet av augusti som Falu Ryttarsällskap anordnar. Ska bli skoj! :)
 
 
 

Vampire diaries -- chill daa'

Kategori:

Åh, riktig slapp dag idag. Har inte lämnat sängen än utan kikar avsnitt efter avsnitt av the vampire diaries! Helt otroligt bra :)
 
Just precis nu väntar jag på att Marcus ska komma hem från jobbet så vi kan äta lite tillsammans. Sen ska han till fäbon med Erik och jag ska iväg på hoppträning. Sen inväntar jag en helg med massa jobb. Wihi.
Ska se om mamma kanske hinner ta lite kort på mig och Kråkan ikväll?! :)
HÖRS!