hovtramp

häst och hundliv

Hopptävling Svärdsjö RK

Kategori: Gold Dust Queen

Jag har inte glömt bort er, lovar!

Idag har jag och Kråkan varit och tävlat på Svärdsjö RK, sista tävlingen för den här säsongen. Nästa vecka blir det ju sommarbete för Kråkis del!

Det gick superbra idag, Kråkan var på bra humör och hoppade glatt på framridningen utan att stanna eller sura ihop! Så jag hade en riktigt bra magkänsla när jag red in på banan.
Vi rev hinder nr 2 men resten av banan gick kanon. Det var inte så mycket rally idag heller då jag var noga med att tänka på att bromsa och hålla kvar kontrollen. Min extremt snälla ridlärare Anna var och hjälpte till med tips och trixs hela vägen och det gjorde att jag blev lugn och avslappnad. SÅ SKÖNT! TACK ANNA! :D
Rivningen på nr 2 var helt mitt fel då jag skulla ha börjat titta efter hindret tidigare. För när jag såg vart jag var på väg så blev det en för snäv sväng och Kråkan vinglade till och fick med sig en bom. Men det gjorde inte så mycket! Jag är bara såå glad att hon var glad och inte stannade en enda gång!!! :) Ett mycket bra framsteg!Ridtravardressyr Insjön 120517

Kategori: Gold Dust Queen

Igår var vi på ridtravardressyren i Insjön! Superkul! :]

På framridningen kändes Kråkan lite lam till en början men peppade igång lite mer när det började att dra ihop sig.

L:D3

Åh, vad klockrent den ritten kändes! Jag gick in med en tanke i huvudet och det var att VI var BÄST och Kråkan var SNYGGAST på plats! Och ego-tänket gick hem för vi knep första placeringen i den klassen! Var så himla nöjd med Kråkans insatts! Och glad att jag orkat hålla huvudet kallt och hann tänkta och planera när jag red. Det blev bra flyt och Kråkans "kärringstopp" som hon kan göra ibland i övergångarna mellan trav ner till skritt, fanns inte! :) Så Kråkan fick springa sitt första ärevarv med sig själv i täten! HÄRLIGT!

L:C1

Det blev en ganska lång väntan tills vi fick starta i andra klassen och då hade Kråkan ballat ur lite. Hon var tokbrunstig och ja, hon ville inge mer. Så jag red så försiktigt jag kunde genom programmet eftersom hela hon blev ett russin om jag la på skänklarna. Ni kommer se om ni tittar på videon att hon går emot och inte lyssnar. Speciellt när vi ska göra mellantraven, då går hon upp i några galoppsteg istället och i galoppen hoppar hon nästan jämnfota för allt är så jobbigt. I höger galopp kan hon sen inte hålla sig nå mer och måste bara slänga ut bakbenen rätt ut i luften. Haha. Kunde inte göra annat än att skratta där jag satt. Vet ju att det inte går att göra så mycket åt hennes humör. Det är bara att hänga på! Men vi red igenom hela programmet och vi fick RÄTT galopp i båda varven! Åh, så glad jag blev! Ett STORT steg i rätt riktning! Vi kom fyra - precis utanför placering. 
Så man kan ju sammanfatta dagen genom att säga att jag är mer än NÖJD! :D Dagens fångst! 


 

laddar inför morgondagen!

Kategori: Gold Dust Queen

Så då var det dags för äventyr igen! Kråkan och jag ska tävla dressyr imorgon i Insjön. Det är en tävling öppen enbart för ridtravare och jag minns från förra året att jag blev jätte impad av alla duktiga varmblod som var med. Vi ska vara med i klasserna L:D3 och L:C1. Första programet är med enbart trav. Tänkte det skulle vara bra som uppvärmning då vi båda blir väldigt nervösa och spända inne på banan. Så då kanske vi är lite mera taggade inför L:C1. ;)

Bloggar om hur det gick sent imorgon kväll eller på fredag... Ska nämligen jobba direkt efter tävlingen och sen vidare till Orsa och titta på Orsa ungdomskör som har någon slags show. Maja i min klass ska vara med så hon har lurat dit oss! ;) Så det blir en hektisk dag imorgon - som vanligt i mitt liv!

Ses!