hovtramp

häst och hundliv

Halloweenhoppet Rättvik

Kategori: Gold Dust Queen

tredje gången jag skriver detta inlägg nu, hoppas på att det kommer fram! :)
 
I söndags var det den sista lokala hopptävlingen för denna säsong. Vi hoppade två klasser, 90 cm och debuterade i 100 cm. Kändes som det var dags att ta oss till en ny nivå!
 
Framridningen var stenhård på grund av kylan. Men vi red och hoppade fram så gott vi kunde. Inte den absolut bästa framridningen för Kråkan eftersom det är väldigt viktigt att hon är på G och riktigt varm och mjuk! Men Kråkan var på sitt bästa humör och kämpade på trotts stumt underlag. De var även så schysta att de lät oss hoppa fram på första hindret inne i körhallen.
 
90 cm - Kråkan var taggad men kontrollerbar för en gångs skull. haha. Hinder nummer 1, 2 och 3 gick utan problem. Fjärde hindret såg konstigt ut tyckte Kråkan och fick tvärnita för att kika lite extra. Hoppade snällt över på andra försöket. Hinder fem hoppade vi av lite för tidigt på och fick med oss en bom ner i backen. De två sista hindrena gled vi snyggt över och sen var vi i mål! :)
 
100 cm - Första starten i denna klass! Varken jag eller Kråkan är van att rida två klasser så vi båda var lite trötta. Lika som första klassen gick 1, 2 och 3 galant trotts en knepig sväng mellan 2 och 3. Hinder nummer fyra orkade inte Kråkans ben med riktigt och vi stod nästan på näsan båda två. Men Kråkan ruskade av sig och fortsatte som om ingenting hade hänt. Duktig häst! Femte och sjätte hindret gick bra sen kom det ooootroligt läskiga hindret igen. Fick stanna och kika denna gången också. Tog sedan med sig bommen när vi kom över. Sista hindret flög vi snyggt över och sedan var i mål och hade klarat debuten med buller och brak! :D haha.
 
Jättenöjd med dagen! Längtar tills nästa tävlingsäsong! :)
 
 
 
Kommentera inlägget här: